VIDEO Propagandiștii Kremlinului dezbat scenariul în care Rusia ar pierde războiul din Ucraina

0 133

Susținătorii Kremlinului au discutat despre eventualitatea ca Rusia să piardă războiul din Ucraina, potrivit unui fragment tradus al emisiunii lui Vladimir Soloviov, cel mai vocal propagandist al Moscovei.

În cadrul unei dezbateri moderate de propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, doi dintre invitați au sugerat că Moscova se confruntă cu un viitor incert în Ucraina, pe măsură ce războiul intră în al doilea an, potrivit unei înregistrări video traduse și distribuite pe X de fondatoarea Russian Media Monitor, Julia Davis, relatează Newsweek.

Evgheni Bujinski, un general rus în retragere, a avertizat că Rusia ar putea „să piardă” războiul, argumentând în favoarea creșterii producției de armament și a cheltuielilor pentru contracte de apărare.

Soloviov a obiectat, insistând că Rusia „nu poate să piardă, altminteri cine are nevoie de o lume în care Rusia nu este?” Andrei Sidorov, decan în politică internațională la Universitatea de Stat din Moscova, a susținut apoi că noțiunea de invincibilitate a Rusiei „nu ține”, înainte de a invoca o analogie cu o broască pusă la fiert.

„Teza că Rusia nu poate pierde nu prea ține, judecând după evenimentele din secolul XX. Atât Imperiul Rus, cât și Uniunea Sovietică au pierdut”, a observat Sidorov. ” „Dacă vă amintiți analogia cu broasca. Dacă o arunci în apă clocotită, va sări afară; dar nu o va face dacă o fierbi încet. Din punctul de vedere al Occidentului, Rusia este broasca pusă la fiert”, a argumentat el.

Sidorov a făcut apoi observația că dușmanii Moscovei vor „continua să-și intensifice” eforturile de a „diviza societatea rusă”, în timp ce „contează” pe faptul că războiul nu se va încheia cu un „conflict nuclear pe scară largă”.

Discuția s-a îndreptat apoi spre „disputa” din statul american Texas, Sidorov menționând impasul de la granița SUA- Mexic dintre republicani și democrați.

Sidorov a părut să observe cu satisfacție că guvernatorul republican Gregg Abbott a sfidat o hotărâre a Curții Supreme a SUA prin care administrației Biden i se permite să anuleze măsurile de securitate de la frontieră.

„Cândva, o decizie a Curții Supreme din SUA era definitivă”, a spus Sidorov. „Astăzi, avem parte de un nou precedent. Curtea Supremă emite o decizie și nu este sfârșitul! Se produce o fractură”.

În septembrie, Sidorov l-a catalogat pe fostul președinte american Donald Trump drept „distrugătorul”, capabil să elimine SUA de pe scena mondială prin declanșarea unui nou război civil.

„Dacă va fi ales, tot ce am spus despre războiul civil va fi pe agenda lor în realitate”,  spunea atunci Sidorov, în cadrul emisiunii lui Soloviov.

 „Dacă va fi ales un democrat, se va bate toba pe același lucru. Trump poate ajunge realmente în punctul în care adversarul nostru geopolitic se va destrăma – fără a trage nicio rachetă”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata