VIDEO Rachetă rusească doborâtă de un soldat ucrainean cu mitraliera Browning. Momentul a fost filmat de camarazi

0 227

Marți, 23 ianuarie, în zorii, Rusia a lansat din nou un atac aerian combinat împotriva Ucrainei, folosind diferite tipuri de rachete. Ulterior, comandantul Forțelor Întrunite ale Forțelor Armate Ucrainene, Serhi Naiev, a declarat că apărătorii din zona operațională nordică au reușit să elimine una dintre țintele inamice folosind o mitralieră Browning, informează Zerkalo Nedeli.

„Este cu siguranță posibil să doborâți o rachetă de croazieră cu o mitralieră”, deși este foarte greu de realizat în practică, potrivit expertului militar, David Hambling pentru Newsweek.

Au existat mai multe rapoarte de-a lungul celor aproape doi ani de război, care supun că soldații ucraineni au reușit să intercepteze rachete de croazieră rusești cu o mitralieră.

La începutul acestei luni, Naiev a acordat o medalie unui luptător ucrainean din regiunea Kiev despre care se spune că a aruncat din cer o rachetă de croazieră cu un M2 Browning. În decembrie 2022, un comandant ucrainean l-a lăudat pe unul dintre luptătorii săi pentru aceeași ispravă, spunând că „este aproape imposibil să lovești o rachetă cu o mitralieră, dar s-a făcut”.

„O rachetă de croazieră este un avion cu reacție mic, care zboară foarte lent, cu o mulțime de explozivi la bord și un singur glonț poate provoca cu ușurință daune catastrofale”, a declarat Hambling pentru Newsweek. ”Cea mai grea parte este de fapt lovirea rachetei de croazieră care vine de la distanță, deoarece se deplasează cu sute de kilometri pe oră”, a spus el.

 

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata