VIDEO Serviciul de Informații Militare ucrainean anunță scufundarea unui vas de război rusesc în Marea Neagră

0 119

Serviciul de Informații Militare al Ucrainei (HUR) a anuțat pe 1 februarie că agenții săi au scufundat corveta rusească de clasa Tarantulă, Ivanovets, din Flota Mării Negre, în timpul nopții, în apropierea Crimeei ocupate.

Informațiile au fost însoțite de un videoclip eliberat de serviciul de informații militare al Ucrainei, în care se poate vedea o dronă navală apropiindu-se de o navă, urmată de o explozie.

Mesajul HUR a precizat că Ivanovets a primit „lovituri directe la bord” și a fost ireparabil deteriorat, scufundându-se ulterior.

Serviciul de informații militare al Ucrainei a estimat că nava costa în jur de 60-70 de milioane de dolari. Conform informațiilor preliminare, operațiunile de căutare și salvare ale Rusiei au eșuat.

Corveta Ivanovets a fost implicată în exerciții cu foc real în Marea Neagră în iulie 2023, după ce Rusia s-a retras din Inițiativa Mării Negre pentru grâu și a declarat ulterior că toate navele care navighează către porturile ucrainene vor fi considerate ținte militare.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata