VIDEO Ucrainenii au distrus cel mai avansat sistem radar mobil al rușilor. Predel-E costă 200 de milioane de dolari

0 180

Armata ucraineană a distrus în zona Herson cel mai avansat sistem radar mobil al Rusiei, Predel-E. Sistemul era amplasat pe o plajă, pentru a monitoriza acțiunile atât pe mare, cât și pe uscat, ale armatei ucrainene, în momentul în care a fost lovit de o rachetă ucraineană.

„Sistemul radar mobil de detectare a coastei peste orizont cu stealth sporit Predel-E – așa au prezentat rușii, cu ambiție și pompă, noul produs al complexului lor militar și industrial unui cerc restrâns de profesioniști în iunie 2023. Apoi, în modul „top secret”, l-au redislocat în regiunea Kherson, ocupată temporar, pentru a ne monitoriza acțiunile atât pe mare, cât și pe uscat”, au transmis Forțele de Apărare Sudice ale Ucrainei, potrivit Ukriniform.

Costul unui astfel de sistem ar fi de 200 de milioane de dolari.

Radarul mobil de coastă Predel-E este conceput pentru a detecta, urmări și furniza informații cu privire la țintele de suprafață sau ţinte aeriene care zboară la joasă altitudine.

Sistemul utilizează atehnologii care măresc raza de detecție de 10-15 ori față de un sistem radar obişnuit. Singura caracteristică cunoscută ar fi ca raza declarată de detectare a navelor este de aproximativ 400 km.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata