VIDEO Ucrainenii au inventat bocancii contra minelor antipersonal printați în 3D: „În cazul unei explozii, se sparg în mici fragmente”

0 167

Minele antipersonal rămase după retragerea soldaților ruși reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru civilii ucraineni care se întorc la casele lor.

Deminarea este un proces anevoios și va dura ani, astfel că o firmă ucraineană de încălțăminte a găsit o soluție ingenioasă: bocancii antimină.

Bocancii protectori sunt făcuți dintr-un plastic special, cu talpă printată 3D.

”Îi folosim când verificăm rețele electrice sau alte elemente de infrastructură și trebuie să traversăm în câmp minat. Sunt foarte buni”, a declarat despre noii bocanci genistul Bogdan Șevcenko, potrivit Știrile TVR.

La fabrica de încălțăminte lucrează doar 150 de angajați. Până acum au fost făcute peste 300 de perechi de bocanci protectori. Patronul firmei a precizat că a luat din Canada designul și tehnologia și că ideea i-a venit după ce un copil a rămas fără un picior pentru că a călcat pe o mină. ”Nu am vrut să pățească și altcineva așa ceva”, a adăugat Igor Yefimenco.

”Sunt foarte rezistenți, făcuți dintr-un plastic special, cu talpa printată 3D, așa încât, în cazul unei explozii, se sparg în mici fragmente, pentru ca utilizatorul să nu fie afectat”, a mai spus el despre bocancii pe care îi produce firma sa.

Încălțămintea preia practic forma exploziei – și este distrusă în deflagrație, dar cel care poartă bocancii este salvat.

Firma a trimis mai multe perechi soldaților de pe front, dar și fermierilor și agricultorilor care trebuie să meargă în fiecare zi la câmp, riscându-și viața.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata