VIDEO Ucrainenii au perfecționat dronele Sea Baby. Pot trage cu un aruncător de flăcări și își vor îndrepta atenția și spre submarine

0 65

Drona maritimă Sea Baby este capabilă nu doar să transporte explozibili, ci și să tragă, a declarat șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Malyuk, într-un interviu pentru Ukrainska Pravda.

Potrivit acestuia, SBU lucrează în prezent cu generații mai noi și mai avansate de drone maritime. Acestea sunt dezvoltate de experți în informații, ingineri, specialiști IT și marinari, nu de companii private.

„Vrem să doborâm toți purtătorii de rachete din Marea Neagră ucraineană. Și apoi ne vom îndrepta atenția către submarine… Rușii au retras deja toate navele serioase din Crimeea, dar acest lucru nu îi va ajuta. Flota rusă nu ar trebui să se afle deloc în Crimeea”, a declarat Maliuk.

El a adăugat că focosul dronei Sea Baby de nouă generație a fost mărit de câteva ori și adus de la 108 la 850 de kilograme de explozibil, iar corpul este realizat dintr-un material invizibil pentru radar. SBU are, de asemenea, o altă dezvoltare – drona kamikaze Mamai, care poate transporta 450 de kilograme de explozibil „oriunde în Marea Neagră”.

Un videoclip arată cum drona lovește o țintă inamică folosind un sistem de aruncător de flăcări. Se presupune că aceasta folosește mai multe lansatoare de rachete Shmel sau echivalentul ucrainean, RPV-16.

Anterior, Maliuk a declarat că Serviciul de Securitate al Ucrainei și-a stabilit ca obiectiv pentru 2024 să consolideze operațiunile de informații și să efectueze lovituri de sabotaj în adâncimea teritoriului capturat de Rusia pentru a aduce războiul cât mai aproape de Kremlin.

Citește mai mult AICI

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata