VIDEO Un tanchist ucrainean a sunat la call-center-ul din Rusia atunci când tancul său rusesc capturat a avut probleme

0 133

Un tanchist ucrainean a sunat la call-centerul producătorului din Rusia atunci când a întâmpinat probleme cu tancul rusesc capturat, informează Insider, care citează Forbes.

Ofițerul, prezentat sub numele „Kochevnik”, apare în filmări vorbind cu angajați ai producătorului rus de tancuri Uralvagonzavod. Clipurile video au fost postate pe YouTube de Militarnyi, o publicație ucraineană care relatează desfășurarea războiului.

În cele peste 20 de luni de război dintre Rusia și Ucraina, armata ucraineană a capturat aproximativ 200 de tancuri T-72B3. Tancul T-72B3, produs de uzina Uralvagonzavo din Nizhny Tagil, este cea mai nouă variantă a modelului sovietic T-72, iar industria ucraineană nu are mare experiență cu aceste tancuri.

Astfel, când „Kochevnik” a întâmpinat probleme cu tancul său, iar mecanicii ucraineni nu l-au putut ajuta, el a sunat la linia de suport tehnic Uralvagonzavod, iar aceștia chiar l-au ajutat, fără să știe cine este. Insider nu a putut verifica pe cine a sunat ofițerul ucrainean și când a fost efectuat apelul din videoclipul de pe YouTube.

Tanchistul ucrainean a sunat la linia de suport tehnic Uralvagonzavod și a spus că are probleme cu tancul său T-72B3. Prima dată ar fi vorbit cu Aleksander Anatolevich, un angajat Uralvagonzavod, căruia i-a s-a plâns de tanc, spunând că pierde ulei și are probleme cu diferite compresoare.

„Sunt comandantul brigăzi de blindate și problema este că pur și simplu nu le putem folosi”, spune Kochevnik în filmare.

Persoana de la celălalt capăt al convorbirii pare să nu fie conștientă că vorbește cu un soldat ucrainean și îl asigură pe Kochevnik că va expune situațiile prezentate de el departamentului de design și departamentului mecanic, relatează Forbes.

În a doua parte a filmării, Kochevnik apare sunând o persoană care se prezintă drept un director Uralvagonzavod pe nume Andrei Abakumov. Tanchistul ucrainean își dezvăluie identitatea interlocutorilor săi la finalul fiecărei convorbiri și spune că tancul în cauză a fost capturat în apropiere de Izium la finalul anului trecut.

„Uite, sunt comandatul brigăzii de blindate K-2. Este al doilea batalion al Brigăzii Mecanizate 54 a Ucrainei”, spune Kochevnik la finalul primei conversații. „Până când vom lua mai multe tancuri de-ale voastre drept trofee, să le faceți mai bune astfel încât să fie mai ușor de operat. De acord? Mulțumesc foarte mult. Aveți grijă de voi. Glorie Ucrainei!”, adaugă ucraineanul.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata