VIDEO Vechi și ruginite, dar încă se rotesc… Scuza ambasadorului Rusiei la Chișinău despre zecile de antene de pe acoperișul instituției diplomatice

0 84

Antenele sunt vechi și ruginite. Este declarația făcută de ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, convocat în dimineața zilei de miercuri, 26 iulie, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) să ofere explicații cu privire la antenele de pe ambasada Rusiei. Vasnețov susține că „din păcate, conducerea MAEIE nu a prezentat dovezi clare, explicații, iar nimic nu e de mirare”.

„Ambasada a fost construită, după cum știți, în anii ’90, iar de atunci stau aceste antene. Multe dintre ele sunt ruginite. Dacă lucra bine internetul, telefonia, nu trebuiau aranjate mereu. Mai mult, aceste antene sunt cumpărate de pe piața locală, de la provider (n.r. furnizor) local”, a declarat Vasnețov.

Între timp, s-a anunțat că numărul de diplomați ruși va fi redus. Anunțul a fost făcut de Nicu Popescu, la ședința Executivului.

Luni seara, 24 iulie, în presă au apărut informații despre un pretins centru de spionaj din sediul ambasadei ruse la Chișinău. Conform The Insider, în capitala Republicii Moldova, pe clădirea misiunii diplomatice a Rusiei, sunt mai multe antene decât pe cea de la Bruxelles, iar persoane asociate cu spionajul Kremlinului ar fi angajate în calitate de personal diplomatic.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata