VIDEO Zelenski, conferința de final de an: Nimeni nu știe când se va termina războiul

0 69

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în cadrul conferinței de presă de final de an, că Statul Major General a apelat la Statul Major al Comandantului Suprem cu propunerea de a mobiliza încă 450-500.000 de oameni în armata ucraineană. El a calificat chestiunea drept sensibilă, adăugând că se referă la potențiale acțiuni de contraofensivă și la un deficit în armată.

„Am nevoie de mai multe argumente pentru a susține această direcție, pentru că este vorba de oameni, justiție, capacitate de apărare și finanțe”, a declarat președintele Ucrainei, adăugând că are nevoie de detalii. – „Ce se va întâmpla cu armata foarte puternică a Ucrainei? Cu acei oameni care ne apără țara de doi ani de zile”.

Zelenski a subliniat că legea de mobilizare ar trebui să fie un plan cuprinzător. Aceasta ar trebui să răspundă la toate întrebările societății. Președintele însuși susține că nu a văzut încă cel mai important lucru din document – problema demobilizării. Este necesară, deși poate fi greșit să o numim așa, spune el.

„Dacă vorbim despre procesul de mobilizare, trebuie să aibă loc și procese de demobilizare. Iar acest lucru trebuie să se facă într-un mod substanțial, cu specific și respect pentru soldați”, a subliniat Zelenski, adăugând că legea ar trebui să includă și aspecte legate de digitalizare, concedii, călătorii de afaceri și transferuri către alte brigăzi, adică tot ceea ce îi interesează pe soldații noștri în prezent.

Potrivit șefului statului, mobilizarea suplimentară va costa 500 de miliarde de grivne. Prin urmare, prim-ministrul și ministrul de finanțe ar trebui, de asemenea, să dea explicații de unde vor face rost de bani.

Președintele ucrainean a spus că nu știe când se va termina războiul cu Rusia. Un jurnalist de la RBC-Ucraina l-a întrebat pe Zelenski dacă este de acord cu opinia liderilor occidentali că războiul ar putea dura mult timp și nu se va termina în 2024.

„Cred că nimeni nu știe răspunsul, nici măcar comandanții noștri sau partenerii occidentali. Nici ei nu stiu. Acestea sunt doar gânduri, iar gândurile diferă adesea de realitate”, a spus președintele Ucrainei.

Zelenski a reamintit, de asemenea, prognozele că trupele ruse vor captura Kievul în trei zile.

„Acelea au fost gânduri. Vreau să am dreptate. Războiul, victoria, înfrângerea, stagnarea depind de multe decizii, de multe riscuri, de multe direcții, dar mai ales de tine și de mine. Dacă nu ne pierdem rezistența, vom pune capăt războiului mai devreme. Nu suntem pregătiți să renunțăm la țara noastră”, a subliniat Zelenski.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata