Von der Leyen cere sancțiuni în criza migranților: „Belarus trebuie să înceteze să mai pună în pericol viețile oamenilor”

0 173

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cere Belarusului să nu mai folosească migranții pe post de arme politice, într-o declarație publicată luni seară. Ea cere statelor membre să aprobe sancțiuni extinse pentru regimul bielorus și anunță că doi vicepreședinți CE vor merge în țările de origine ale migranților, pentru a le convinge să nu mai permită folosirea acestora de către regimul de la Minsk.

„Belarus trebuie să înceteze să mai pună în pericol viețile oamenilor. Folosirea de către Belarus a migranților în scopuri politice este inacceptabilă. Autoritățile bieloruse trebuie să înțeleagă că a pune presiune în acest fel pe Uniunea Europeană, prin folosirea cinică a migranților, nu va ajuta la atingerea scopurilor lor.

Am vorbit cu prim-miniștrii polonez, Mateusz Morawiecki, lituanian, Ingrida Šimonytė, și leton, Arturs Krišjānis Kariņš, pentru a le transmite solidaritatea UE și pentru a discuta măsurile pe care le poate lua UE pentru a-i sprijini în eforturile lor de a facă față acestei crize.

Fac apel la statele membre să aprobe sancțiuni extinse pentru autoritățile bieloruse responsabile pentru acest atac hibrid.

Vicepreședintele Schinas, împreună cu Înaltul Reprezentant Borrell vor merge în zilele următoare în țările de origine și în țările de tranzit, pentru a se asigura că aceste state iau măsuri pentru a preveni ca cetățenii lor să cadă în capcana întinsă de autoritățile bieloruse.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata