Voronin a îndemnat alegătorii să nu voteze pentru „partidele-spoiler”

0 111

Președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, a îndemnat alegătorii să nu voteze la alegerile din 11 iulie pentru partidele mici. După cum a menționat Voronin în cadrul unei conferințe de presă comune cu liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, la 8 iulie, buletinele de vot a celor care vor vota pentru „partidele-spoiler” vor fi „trimise la gunoi”. La rândul său, Dodon a declarat că PCRM și PSRM vor continua să colaboreze și după alegeri.

„Vreau să îndemn cetățenii să nu voteze așa ca ulterior buletinele lor de vot să fie trimise la gunoi. Ce înseamnă asta? Dacă voi, dragi alegători, veți vota pentru aceste partide pitice, meschine, create într-o singură zi, partide-spoiler, create anume pentru a lua voturi de la partidele mai puternice, capabile să facă ordine în țară, cum ar fi blocul nostru, atunci voturile și buletinele voastre vor fi trimise la gunoi”, a declarat Voronin.

După cum a presupus Dodon la aceeași conferință de presă, în parlament vor intra două forțe politice.

„Este vorba despre Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și cei din dreapta, nu o să le fac publicitate acum”, a spus liderul PSRM.

În același timp, Dodon a menționat că PSRM și PCRM vor colabora și după alegeri.

„Vom continua să cooperăm și după alegeri și vom avea o poziție consolidată. Mai mult, suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru crearea urgentă a unui guvern eficient și profesionist”, a declarat Dodon.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata