„Vrei diploma, semnezi citația!” Universitățile din Krasnodar eliberează documentul de absolvire numai după iscălirea acordului de înrolare în armata rusă

0 71

Cel puțin două instituții de învățământ superior din Krasnodar, sudul Rusiei, eliberează diplome de absolvire numai după semnarea citației de înrolare, scrie portalul Kavkaz Realii, care notează că informațiia a fost confirmată de un absolvent al Universității de Stat Kuban și de părinții unui student de la o altă universitate.

Din acest motiv, mulți absolvenți nici nu s-au prezentat să ridice documentul care atestă absolvirea facutății.

„Diploma de licentâ nu se eliberează fără adeverință de la departamentul de mobilizare”, a declarat unul dintre absolvenții Universității de Stat Kuban din Krasnodar, sub condiția anonimatului.

Potrivit acestuia, din cauza acestei cerințe, unii colegi de grupă nici nu s-au prezentat la ceremonia de absolvire, întrucât se tem de răspunderea pentru neapariția la biroul de înregistrare și înrolare militară.

Părinții unui student de la o altă universitate importantă din Krasnodar au povestit despre același lucru. Aceștia au cerut să nu indice numele instituției de învățământ și numele acestora, deoarece se tem de represalii. Potrivit lor, „toți absolvenții de sex masculin sunt forțați să se prezinte pe cont propriu la biroul militar de înregistrare și înrolare.

Universitarea nu are un departament de mobilizare, iar diplomă se eliberează numai la prezentarea unei citații semnate”. Oficiile militare de evidență și înrolare au decis să-și ușureze cât mai mult munca folosind resursa administrativă. În loc să trimită citații la adresele de înregistrare a recruților, îi fac să apară singuri”, au explicat părinții elevului.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata