Washingtonul a anunţat că pregăteşte noi sancţiuni la adresa regimului de la Minsk

0 44

Statele Unite au anunţat luni că pregătesc noi sancţiuni împotriva Belarusului,”în coordonare cu Uniunea Europeană”, pentru a denunţa exploatarea inumană a fluxurilor migratorii, informează AFP.

„Vom continua să cerem socoteală” regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko „pentru atacurile sale persistente asupra democraţiei, drepturilor omului şi standardelor internaţionale”, a avertizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Belarusul este acuzat că a orchestrat afluxul de migranţi masaţi în prezent la graniţa cu Polonia pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale ce i-au fost impuse după reprimarea opoziţiei în urma unor alegeri disputate.

Între 2.000 şi 3.000 de persoane, provenind în mare parte din Kurdistanul irakian, inclusiv femei şi copii, au campat de câteva zile, la temperaturi foarte scăzute, la graniţa dintre Belarus şi Polonia, înghesuiţi în jurul focurilor tabără sau sub pături.

La rândul său, Uniunea Europeană a anunţat luni că pregăteşte noi sancţiuni împotriva regimului belarus, care vor afecta „un număr semnificativ” de persoane şi entităţi, a precizat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata