Washingtonul va trimite Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 2,3 miliarde de dolari. Ce cuprinde acesta

0 64

Un nou pachet de ajutor militar, în valoare de 2,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, ce include mijloace de apărare antiaeriană şi arme antitanc, a fost anunțat marți, 2 iulie, de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, relatează AFP şi Reuters.

„Statele Unite vor anunţa în curând un nou ajutor de securitate pentru Ucraina în valoare de peste 2,3 miliarde de dolari”, a declarat Lloyd Austin, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov, la Pentagon.

Austin a spus că pachetul va include arme antitanc şi interceptoare de apărare aeriană şi va permite achiziţionarea accelerată de sisteme de apărare antiaeriană NASAMS şi Patriot.

Totodată, secretarul american al apărării a transmis un semnal pozitiv în ceea ce priveşte aspiraţiile Ucrainei de a adera la NATO. Austin a declarat că, la summitul NATO de săptămâna viitoare de la Washington, „vom lua măsuri pentru a construi un pod către aderarea la NATO pentru Ucraina”. El nu a dorit să facă alte precizări.

Oficialii ucraineni le-au cerut aliaţilor lor să furnizeze Kievului mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a se apăra împotriva numeroaselor atacuri cu rachete şi drone lansate de forţele ruse după invazia Moscovei în Ucraina, în 2022.

„Acest pachet, autorizat prin Presidential Drawdown Authority (PDA, un tip de autoritate de retragere care accelerează asistenţa de securitate – n.r.), va oferi mai mulţi interceptori de apărare aeriană, arme antitanc şi alte muniţii critice din stocurile SUA”, a mai spus Austin.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata