Zaharova a mai inventat un motiv pentru războiul din Ucraina: „Pentru ca africanii să fie liberi”

0 61

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a mai inventat un motiv de justificare a războiului purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Duminiză, la două zile după summitul Rusia-Africa, desfășurat joi și vineri la Sankt Petersburg, Zaharova a susținut că Rusia luptă în Ucraina pentru „libertatea africanilor”.

„Nu vedeți pentru ce luptăm? Nu vedeți că băieții noștri își dau viața? Rușii își dau viața pentru ca africanii și alții să fie liberi”, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

„Ei nu doar vorbesc, ci cu viața lor apără dreptul, nu numai al oamenilor de pe continentul african, al tuturor oamenilor de pe planeta noastră, să fie liberi”, a insistat ea, citat de agenția de presă UNIAN.

Maria Zaharova a făcut mai multe declarații halucinante pe tema războiului din Ucraina. În primele luni ale invaziei, purtătoarea de cuvânt a ministerului condus de Serghei Lavrov a susținut că printre motivele legate de declanşarea războiului ar fi şi faptul că ucrainenii nu au vrut să împartă borşul cu ruşii.

„Pentru că nu au vrut să împartă borşul. Trebuia să aparţină unui singur grup, unui singur popor. Dar să-l împartă, pentru ca în fiecare oraş, în fiecare ţară, fiecare gospodină să-l facă aşa cum ştie… nu au vrut să facă un compromis”, a spus ea.

Acum câteva zile, Zaharova a declarat într-un interviu că „ucrainenii îl urăsc și sunt agresivi față de Putin tocmai pentru că își doresc ca el să fie președintele lor”.

Aceeași purtătoare de cuvânt a diplomației ruse șoca recent cu o altă declarație halucinantă, afirmând că țările care le furnizează drone Ucrainei plănuiesc să se retragă pe Marte în cazul unui dezastru nuclear.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata