Zaharova, despre procesul de reglementare a diferendului transnistrean: „Presiunile asupra Transnistriei duc procesul într-o fundătură”

0 43

Presiunile asupra Transnistriei sunt contraproductive și duc procesul de reglementare „într-o fundătură” – este de părere purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. Potrivit ei, Federația Rusă este gata să asiste la restabilirea activității normale a formatului „5+2” privind reglementarea transnistreană, scrie agenția de presă Tass.

„Suntem pregătiți să contribuim la restabilirea funcționării normale a formatului 5+2 pe măsură ce se formează condițiile corespunzătoare, se implementează tactica pașilor mici de interacțiune între malurile Nistrului în interesul rezidenților acestora”, a declarat Zaharova, marți, într-un briefing.

Potrivit sursei citate, în cadrul briefingului susținut, Zaharova a subliniat că metoda de a face „presiune asupra Transnistriei” este contraproductivă și duce procesul de reglementare „într-o fundătură”.

„Noi, în calitate de garant și mediator în procesul de reglementare transnistreană, promovăm dialogul între Chișinău și Tiraspol, suntem în favoarea unei soluționări cuprinzătoare a problemei transnistrene cu acces la acorduri politice care să se potrivească ambelor părți ale conflictului”, a mai adăugat diplomata.

Biroul politici de reintegrare nu a venit, deocamdată, cu o reacție vizavi de declarațiile Mariei Zaharova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata