Zaharova îi dă replică Maiei Sandu. „Nu putem fi de acord”

0 176

Moscova a îndemnat Chișinăul să nu caute amenințări acolo unde acestea nu există, ci să „se concentreze pe rezolvarea problemelor practice de dezvoltare a cooperării” între țări. Despre aceasta a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, în legătură cu recentele declarații ale președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, scrie rupor.md.

„Am fost atenți la declarațiile președintelui Maia Sandu precum că activitatea serviciului consular de teren de la Tiraspol reprezintă o „amenințare la adresa integrității teritoriale” a Republicii Moldova. Nu putem fi de acord cu această notă. Vorbim exclusiv despre furnizarea de servicii consulare, acceptate reciproc, cetățenilor ruși care locuiesc în Transnistria, care sunt peste 200 de mii în regiune”, a subliniat Zaharova.

În același timp, Zaharova a confirmat disponibilitatea Rusiei pentru un dialog constructiv și deschis privind dezvoltarea cooperării bilaterale.

„În acest sens, un rol important ar trebui să joace mass-media locală și rusă, care sunt chemate să ofere informații cât mai obiectiv posibil, fără excepții, amenințări și cenzură politică”, a mai spus reprezentantul Ministerului rus de Externe.

Anterior, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a spus că mii de cetățeni ruși care locuiesc în regiune nu își pot perfecta pașapoartele pentru a călători la studii, rude sau pentru a-și rezolva alte probleme.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata