Zeci de morți și răniți în gara din Kramatorsk, atacată cu rachete de armata rusă

0 108

Cel puţin 30 de persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite vineri la Kramatorsk, după ce rachete rusești au lovit gara orașului din estul Ucrainei.

Victimele sunt civili, locuitori ai orașului care încercau să se refugieze în zone mai sigure ale țării, a anunţat Compania ucraineană de Căi Ferate, potrivit Reuters.

Încă joi, autoritățile ucrainene avertizaseră din nou locuitorii din estul țării că armata rusă pregătește o ofensivă majoră acolo, motiv pentru care ar trebui să plece cât mai repede din regiune.

Conform companiei, două rachete ruseşti au lovit o gara din Kramatorsk.
Trei trenuri cu persoane evacuate erau deja blocate de joi în aceeaşi regiune din Ucraina după un atac aerian asupra liniei ferate, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

Kremlinul a negat că Rusia ar fi fost implicată în atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că Rusia a lovit una dintre principalele gări folosite de civilii care se fug dintr-o regiune în care Rusia și-a intensificat acțiunile militare.

„Condamn ferm atacul din această dimineață… din partea Rusiei”, a declarat într-o postare pe Twitter și Josep Borrell, șeful politici externe și de securitate europene, care se află în vizită la Kiev.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata