Printre companiile incluse în lista de sancțiuni se numără furnizorul Rostelecom, editorii ziarelor Vedomosti, Moskovsky Komsomolets și Zavtra, precum și fondatorii site-urilor de informații Anna-News, PolitExpert și Narodnye Novosti (parte a omului de afaceri al grupului media Yevgeny Prigozhin, despre care se cunoaște că ar avea legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin.

Numai blocarea site-urilor a fost introdusă împotriva Rostelecom, fondatorii Moskovsky Komsomolets și PolitExpert. Alte companii sunt supuse altor sancțiuni, inclusiv blocarea activelor, restricții privind furnizarea de servicii de telecomunicații.

Zelenski, prin acest decret, a limitat și activitatea a două resurse pe teritoriul Ucrainei, care, potrivit Kievului, sunt asociate cu șeful Donetsk, Denis Pușilin.

În ultimele luni, Vladimir Zelenski a impus sancțiuni unui număr de mass-media rusești (inclusiv Rusia 24 și NTV), precum și companiilor private și de stat rusești (inclusiv Sberbank, Aeroflot și retailerul online Wildberries).

Sursa: https://realitatea.md