Zelenski îl expulzează pe ambasadorul Georgiei în Ucraina. Motivul are legătură cu Mihail Saakaşvili

0 161

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni ca îl va expulza pe ambasadorul Georgiei, în semn de protest faţă de situaţia fostului preşedinte al ţării, Mihail Saakaşvili, de asemenea cetăţean ucrainean, care a apărut slăbit la procesul său de la Tbilisi în aceeaşi zi.

Am cerut astăzi Ministerului de Externe să-l convoace pe ambasadorul Georgiei, să-l notifice în legătură cu protestul nostru şi să-i ceară să părăsească Ucraina în termen de 48 de ore pentru consultări în capitala sa”, a scris Zelenski pe Telegram, conform Agerpres.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost „otrăvit” cu metale grele în închisoare în Georgia În vârstă de 54 de ani, Saakaşvili, care este şi liderul opoziţiei în această ţară din Caucaz, a fost transferat la spital anul trecut după o grevă a foamei de 50 de zile, ţinută ca protest împotriva încarcerării sale pentru abuz de putere, încarcerare pe care el o denunţă drept politică. La 1 februarie, mass-media a publicat fotografii care arată semne de înrăutățire a stării sale de sănătate și de pierdere rapidă în greutate.

Saakașvili, care execută în prezent o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru acuzații de abuz de putere, a fost transferat la secția de terapie intensivă din cauza deteriorării stării sale de sănătate, a declarat secretarul său de presă Giorgi Chaladze la 31 ianuarie, potrivit Radio Europa Liberă.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata