Zero privilegii pentru Transnistria și agenții economici din regiune

0 228

Companiile din stânga Nistrului nu vor mai beneficia de facilități și urmează să achite taxa vamală pe principii generale, așa cum o fac toți agenții economici din Republica Moldova.

Printr-un comunicat, Serviciul Vamal a amintit că, începând din 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Vamal, toți agenții economici, inclusiv cei din regiunea transnistreană, vor achita taxa vamală pe principii generale, ținând cont de preferințele acordate în conformitate cu Tratatele și Acordurile internaționale la care Republica Moldova este parte.

Noile reguli substituie precedentul Cod vamal din 2000, Legea cu privire la tariful vamal și Legea cu privire la modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice.

„Scutirile care erau introduse prin Art.4 alin (6) din Legea nr.1380/1997 cu privire la tariful vamal, și anume ”Operațiunile de import-export efectuate de către agenții economici aflați pe teritoriul Republicii Moldova care nu au relații fiscale cu sistemul ei bugetar se realizează în modul aprobat de Guvern”, au fost abrogate. Drept urmare, în scopul asigurării principiului de echitate pentru toți reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova, taxa vamală urmează a fi percepută în baza Legii nr.172/2014 privind aprobarea Nomenclaturii combinate a mărfurilor”, se mai precizează în comunicatul Serviciului Vamal.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata