În regiunea transnistreană a început campania electorală pentru alegerea liderului separatist al regiunii. Actualul liderm Vadim Krasnoselki a anunțat că va candida pentru al doilea mandat, anunță TSV.

Krasnoselski a participat la ziua memoriei Sfântului Alexandru Nevski care a avut loc la cetatea Bender și a răspuns la întrebările jurnaliștilor despre participarea sa la viitoarele alegeri ale liderului regiunii.

”Astăzi începe campania electorală. Tot astăzi vreau să anunț decizia mea de a candida pentru al doilea mandat. Am luat o decizie. Probabil, totul este foarte evident și transparent. S-au făcut multe. Trăim conform strategiei de dezvoltare a statului nostru. Dar mai rămân multe de făcut pentru mine personal, pentru echipă și pentru toți oamenii din regiune ”, a spus Krasnoselsky.

„Timp de cinci ani, împreună am făcut Transnistria mai frumoasă, mai confortabilă, mai modernă, păstrând tot ceea ce ne-a fost lăsat moștenire de strămoși. Nu te poți opri la jumătatea drumului. Trebuie să mergem înainte. Consider că este de datoria mea să continui ceea ce am început. Sper că vom merge împreună pe calea transformărilor ulterioare ale republicii ”, a remarcat mai târziu Krasnoselski în Telegram.

Krasnoselski este liderul regiunii separatiste din 2016.

Alegerile din regiunea transnistreană vor avea loc pe 12 decembrie. Potrivit legislației care este în vigoare în regiune, candidații trebuie să colecteze de la 2 la 3% din semnături din numărul total de alegători. În total, potrivit comisiei electorale de la Tiraspol, în regiune sunt înregistrați 405.294 de alegători.