Americanii l-au întrebat pe Zelenski dacă armata ucraineană a atacat depozitul din orașul rus Belgorod

0 578

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a fost întrebat de reporterii americani despre exploziile de la un depozit de petrol din Belgorod, oraș rusesc aflat la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina. Liderul ucrainean a refuzat să precizeze dacă armata sa este sau nu responsabilă de atacul aviatic.

— Ați atacat depozitul rusesc, cu ajutorul elicopterelor?, a întrebat un reporter Fox News.

— Îmi cer scuze, nu discut niciun ordin de-al meu în calitate de comandant suprem, a răspuns Zelenski. — De lider al acestei țări. Sunt lucruri, pe care le discut numai cu militarii forțelor armate ale Ucrainei. Pentru noi este important ca întreaga lume să știe că noi suntem o țară aflată în stare de război. Am fost atacați. Iată ce este important. Este o tragedie imensă. Și astăzi să auzim că undeva se întâmplă ceva, că a explodat ceva, în timp ce în Ucraina este război – să fiu sincer, nu este profesionist de vorbit despre asta. Ne-au ocupat teritoriul. Ne-au atacat. Acest război continuă de 8 ani. De aceea, orice s-ar întâmpla într-o situație sau alta, îmi este greu să comentez.

***

În cursul nopții de joi înspre vineri un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de petrol din Belgorod, autoritățile locale anunțând că două persoane au fost rănite și că incendiul a izbucnit ca urmare a atacurilor aeriene ale forțelor armate ale Ucrainei.

Pe internet au fost publicate imagini în care un elicopter MI-24 al armatei Ucrainei ar fi fost surprins zburând în zona Belgorodului, la mică altitudine, în cursul nopții.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata