Contraatacul Moscovei: Narîșkin acuză SUA că ar pregăti o „revoluție colorată” dacă Dodon obține victoria la prezidențiale

0 132

Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse (SVR), Serghei Narîșkin, acuză Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „revoluție colorată”, în cazul în care Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale din această toamnă.

„Acum vedem clar că americanii pregătesc un scenariu revoluționar (după evenimentele din Belarus și Kârgâzstan) pentru R. Moldova, care va alege un președinte în noiembrie. Nu sunt mulțumiți de actualul șef de stat Igor Dodon, care menține relații constructive cu țările CSI, inclusiv Rusia”, a subliniat Narîșkin, într-o declarație remisă de serviciul pe care îl conduce.

„Evaluând șansele de câștig ale lui Igor Dodon, Departamentul de Stat al SUA a ordonat Ambasadei sale de la Chișinău să pregătească opoziția pentru proteste în masă, în cazul realegerii sale, cerând anularea rezultatelor votului. Deja unele ONG-uri și surse media aruncă în spațiul public informații despre falsificarea alegerilor”, precizează Narîșkin.

Oficialul a mai subliniat că diplomații de la Ambasada SUA ar încearca să îi convingă pe oficialii structurilor de securitate ai R. Moldova să nu intervină în eventualele proteste stradale și să treacă imediat „de partea poporului”.

„Există informații că în R. Molova urmează să vină un grup de specialiști americani, specialiști în revoluții colorate. Aceștia vin cu cu sarcini clare”, a mai spus șeful SVR.

Narîșkin a subliniat că Statele Unite ar continua să „intervină în treburile interne ale statelor prietene Moscovei de-a lungul perimetrului frontierelor rusești. „În Belarus și Kârgâzstan se fac încercări aspre de a influența situația postelectorală”, a spus el.

„Afirmăm cu regret că Statele Unite, care proclamă atât de tare inacceptabilitatea oricărei interferențe externe în campania electorală, uită repede de acest postulat când vine vorba de asigurarea intereselor oportuniste ale Washingtonului în străinătate. În acest caz, un astfel de concept ca suveranitatea externă evident că se estompează. Cu adevărat America este mai presus de toate”, a conchis Narîșkin.

Menționăm că declarațiile șefului unuia dintre serviciile de inteligență rusești vin după investigațiile RISE Moldova și a Centrului „Dossier” care au demonstrat că actuala guvernare de la Chișinău își coordonează toți pașii cu FSB-ul rusesc. Igor Dodon, de exemplu, trimitea spre „aprobare” până și discursurile pe care urma să le rostească de la tribunele internaționale în numele R. Moldova.

Sursa: https://www.ziarulnational.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata