Din transcrierea interviului lui Putin pentru NBC News pe site-ul Kremlin, a dispărut mențiunea site-ului Meduza și sintagma „Nu-mi pasă” de Navalnîi

0 124

Transcrierea interviului președintelui rus Vladimir Putin către postul de televiziune american NBC News, publicată pe site-ul web al Kremlinului, nu a inclus referințe la mass-media rusă, recunoscută în țară drept „agenți străini”.

Pe filmările video și transcrierile interviurilor de la NBC, jurnalistul canalului Keir Simmons spune: „Practic, fiecare figură de opoziție nesistemică este urmărită penal. În jurnalism – Meduza și VTimes au fost etichetați drept „agenți străini” – și sunt pe punctul de a fi închise”.

Kir Simmons îl întreabă pe Putin despre Meduza și VTimes
NBC News

În transcrierea interviului de pe site-ul web al Kremlinului, cuvintele lui Simmons sunt transmise după cum urmează: „Și întreaga opoziție nesistemică se confruntă acum cu acuzații penale, de asemenea jurnaliști, mulți primesc statutul de agenți străini, iar acest lucru, de fapt, provoacă o perturbare gravă a activităților lor”.

În plus, în timpul interviului, adresând o întrebare despre liderul opoziției Alexei Navalny, Simmons a spus: „Se numește Alexei Navalny. Oamenii vor observa că nu erați gata să spuneți că va ieși viu din închisoare”. După ce jurnalistul a menționat numele lui Navalny, Putin l-a întrerupt cu cuvintele „nu-mi pasă”. Apoi președintele a spus fraza: „Poate fi numit cum vreți”.

Kir Simmons vorbește despre Navalny, Putin îl întrerupe
NBC News
În transcrierea de pe site-ul Kremlinului, întrebarea lui Simmons este tradusă după cum urmează: „Se numește Alexei Navalny. Ești gata să spui că va fi eliberat din închisoare?” și cuvintele lui Putin „Nu-mi pasă” nu sunt menționate – este menționată doar următoarea frază „El poate fi numit cum vreți”.

Timp de mulți ani, Vladimir Putin a evitat să menționeze numele lui Alexei Navalny în discursurile sale publice. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că „cel mai probabil, acest lucru se datorează atitudinii [lui Putin] față de această persoană”.

Pe 16 iunie, la Geneva are loc o întâlnire între Vladimir Putin și președintele SUA, Joe Biden. Aceasta va fi prima lor discuție prezidențială formală.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata