Dodon și Voronin au plecat din țară în aceeași zi. BCS a rămas fără lideri

0 5.661

La o zi după ce a anunțat că renunță la mandatul de deputat și la șefia PSRM, Igor Dodon a plecat la Moscova. Susține însă, că merge într-o vizită de lucru în calitate de șef al asociației pe care a preluat-o. El a precizatcă pleacă la Moscova „pentru o perioadă nedeterminată”. Întâmplător sau nu, aproximativ în același interval, la Aeroport a fost surprins și comunistul Vladimir Voronin. Sursele Jurnal TV susțin că acesta din urmă ar fi plecat la sanatoriu.

Primul la Aeroport și-a făcut apariția Vladimir Voronin.

Voronin a ajuns la Aeroport cu un Mercedes, care aparține Guvernului. Acesta era împreună cu soția sa și a ignorat echipa noastră de filmare. Sursele Jurnal TV susțin că liderul PCRM a plecat la sanatoriu. Tradițional, în trecut, acesta mergea la stațiunea balneară Karlovy Vary din Cehia. Se presupune că acolo a mers și de data aceasta. În timp ce Voronin se afla deja în incinta Aeroportului, în preajma Sălii Delegațiilor Oficiale, după clădire, s-a apropiat un alt automobil. Am încercat să ne apropiem, dar agenții de pază au ținut departe echipa noastră de filmare.

Sursele noastre ne-au informat în prealabil că, prin Sala Delegațiilor Oficiale, urma să iasă din Moldova Igor Dodon. Acesta a fost ajutat să ne evite. După ce a trecut filtrele, pe canalul său de Telegram a apărut un mesaj în care socialistul anunța că pleacă la Moscova în calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de afaceri moldo-rusă”, pentru a stabili contacte cu parteneri de afaceri.

Pentru următoarele zile deja am planificate mai multe întrevederi importante cu șefii unor companii mari de stat și companii private despre rezultatele cărora voi veni suplimentar cu informații.

Ieri, Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Până la această oră nu se știe însă dacă liderul PSRM a făcut oficial demersurile necesare în acest sens.

Sursa: https://www.jurnaltv.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata