Episcopul de Bălți și Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, promotorii teoriilor conspiraționale: „Fugiți de vaccin. Este o capcană!”

1 195

În plină pandemie, a apărut la orizont unul dintre reprezentații bisericii, Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel care vine cu un monolog în care promovează una dintre cel mai des întâlnite teorii ale conspirației cu referire la COVID-19 și vaccinarea populației. În filmulețul video acesta îndeamnă creștinii să nu accepte să fie vaccinați împotriva noului tip de coronavirus, întrucât pandemia ar fost inventată pentru vaccinarea forțată prin cipizare. Marchel vine cu acest îndemn deși un astfel de vaccin nu a fost încă dezvoltat de oamenii de știință. 

Fugiți de vaccin. Nu îl primiți, căci vaccinul este punctul final al globaliștilor sataniști pentru care ei și au născocit coronavirusul atribuindu-i caracteristici mult mai strașnice decât ele sunt într-adevăr. Vaccinul propus de globaliști și reclamat tot pe banii lor, să nu vă pară că este o pomană. Este capcana ce ne lipsește pe noi de libertate, ca dar sfânt. Omul vaccinat benevol își implementează în organism mecanismul de urmărire. Prin astfel de vaccin se influențează chiar și modul de gândire al unora”, a declarat Episcopul.

În context, Marchel a îndemnat oamenii să se teamă mai mult de Dumnezeu decât de Covid-19 deorece pandemia ar fi o invenție.

Astăzi în lume este o frică mai mare de COVID-19 decât față de Dumnezeu. Asta însemnă că rău ne rugăm”, a mai subliniat reprezentantul bisericii.

https://youtu.be/okhNrcfISpc

La două zile după declarațiile lui Marchel,  Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova a semnat o Adresare privind legalitatea unei eventuale vaccinări obligatorii ca efect al virusului SARS-COVID-19. În document se arată că:

”Este obligatoriu de a enunța și ideea că vaccinarea reprezintă și un  pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță. Se consideră că tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă”.

Cele mai recente tendinţe conspiraţioniste privind COVID-19 susţin că o vaccinare forţată va injecta nano cip-uri în corpul uman sau că epidemia de coronavirus este fabricată de către mass-media. Potrivit unui raport  consultat de Politico Europe,  actori “oficiali şi susţinuţi de stat” din Rusia şi China vizează, prin acţiuni de dezinformare şi “naraţiuni conspirative” despre COVID-19, publicul din Uniunea Europeană şi din vecinătatea sa, . EastStratcom a Serviciului European de Acţiune Externă, care se ocupă cu combaterea ştirilor false şi a dezinformării, menționează că aceste conspirații  pot pune în pericol viața oamenilor.

Anterior, președintele Igor Dodon spunea că va analiza introducerea răspunderii penale pentru răspândirea falsurilor. Propunerea a rămas însă doar la nivel de declarație. Menționăm că în iulie 2019, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a decorat cu distincții de stat 16 preoți ai Mitropoliei Moldovei, printre care se numără și episcopul Marchel.

Precizăm că un vaccin autorizat, care să fie administrat împotriva noului coronavirus, nu există, deocamdată! În prezent, opt vaccinuri anti-COVID-19sunt abia în studii clinice şi la etapă de testare. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), vaccinul produs de Universitatea din Oxford ar putea fi gata în şase luni. Potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, în jur de 52% dintre cetățenii Republicii Moldova s-ar vaccina împotriva noului coronavirus. Totodată, 34% s-ar opune administrării vaccinului.

Surse: https://agora.md/stiri/71320/episcopul-marchel-promoveaza-falsuri-fugiti-de-vaccin-omul-vaccinat-isi-implementeaza-mecanismul-de-urmarire-video?fbclid=IwAR1IhZkRzmfz-6xCPIKEkKPGeEa3FkrprfZsdo8boYOrGdjqHk23H513Mnc

https://www.dw.com/ro/dezinformare-%C3%AEn-vremuri-de-corona/a-52896656

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. […] În context, Marchel a îndemnat oamenii să se teamă mai mult de Dumnezeu decât de Covid-19 deorece pandemia ar fi o invenție, scrie Disinfo.MD.  […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata