FAKE marca Bogdan Țârdea: Justiția moldovenească este în buzunarul UE și al SUA

0 319

Toată justiția moldovenească este în buzunarul SUA și al UE. De aceea, niciun hoț din Alianța pentru Integrare Europeană nu a ajuns la închisoare și nu va merge niciodată la închisoare. Declarații în acest sens și nu doar, au fost făcute de către socialistul și pro-rusul Bogdan Țârdea, care de fiecare dată reacționează la comanda PSRM-ului.  Potrivit lui Țârdea, toți sunt în aceeași barcă și optează pentru UE, Unire și NATO. 

Declarațiile socialistului și pro-rusului Târdea sunt narațiuni recurente pro-Kremlin despre Moldova, sugerând că UE și SUA controlează sistemul de justiție din țară. A se vedea aici un caz similar în care se afirmă că rezultatul reformelor justiției în Moldova au dus la ocuparea procuraturii de către grupuri criminale și aici un caz despre SUA ca o entitate „care controlează totul în Moldova”.

Nu există dovezi cu privire la influența reprezentanților SUA sau  ai UE asupra sistemului de justiție. De fapt, SUA și UE au sprijinit strategia de reformare a sectorului justiției din Moldova pentru perioada 2011-2016, cu scopul de a combate corupția și de a garanta independența judecătorilor. În cadrul unui acord încheiat în 2013, Uniunea Europeană se angaja să ofere sprijin bugetar de 60 de milioane de euro pentru reforma justiției. În 2017, UE a anunțat că țara nu a obținut rezultatele scontate în 2014 și 2015 în ceea ce privește promovarea reformelor, astfel încât ultima tranșă de 28 de milioane de euro de finanțare a fost oprită.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata