FAKE NEWS: Occidentul încearcă să stopeze procesul de intrare a vaccinului rusesc Sputnik V pe piața internațională

0 152

FAKE: În timp ce vaccinarea în masă este în curs de desfășurare în Rusia, Occidentul încă încearcă să găsească o modalitate de a complica procesul de intrare a vaccinului rus pe piața internațională. Însăși distribuția Sputnik V și alte vaccinuri înseamnă o creștere a credibilității și reputației Rusiei pe arena internațională. Europa se confruntă cu o penurie mare de vaccinuri și, în această situație, Sputnik V ar putea contribui la înfrângerea pandemiei din Europa.

ADEVĂR: Aceasta este o narațiune recurentă de dezinformare pro-Kremlin care exploatează pandemia de coronavirus susținând că există o campanie rusofobă împotriva Sputnik V.

Contrar afirmației, critica anterioară și neîncrederea în vaccinul Sputnik V nu a fost cauzată de rusofobie, ci la publicarea de date incomplete sau discutabile despre el, înconjurat de o campanie de dezinformare despre acest lucru și alte vaccinuri.

Rezervele și criticile la adresa vaccinului rusesc Sputnik V provin din faptul că Rusia nu a finalizat studile pentru a testa siguranța și eficacitatea vaccinului înainte de a-l elibera. Implementarea unui vaccin neadecvat ar putea pune în pericol persoanele care îl primesc.

În data de 2 februarie 2021, rezultatele intermediare dintr-un studiu a vaccinului Sputnik V COVID-19 au fost publicate în cele din urmă în The Lancet. Rezultatele studiului arată un efect protector puternic consistent la toate grupele de vârstă ale participanților, ceea ce înseamnă că vaccinul Sputnik V pare sigur și eficient. Aceasta a condus la o schimbare generală a abordării față de Sputnik V. Toate vaccinurile, autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente sunt binevenite în UE. Începând cu 17 februarie 2021, producătorul vaccinului Sputnik V nu a depus o autorizație de piață la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Sursa: https://euvsdisinfo.eu/report

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata