Între Bhutan și Suriname! Republica Moldova, pe locul doi de la coadă în topul puterilor armate ale lumii

0 69

Republica Moldova ocupă penultimul loc în topul puterilor armate ale lumii. Potrivit clasamentului Global Firepower, țara noastră a reușit să depășească doar statul sud-asiatic Bhutan și s-a clasat pe poziția 144.

Înaintea Moldovei se află Suriname, o țară din America de Sud, cu populație de circa 600.000 de persoane în 2023 și PIB de 2,9 miliarde de dolari SUA. Moldova a acumulat scorul de 4,43 în clasamentul realizat de blogherul Daniel Puchek. Anul trecut, țara naostră era pe locul 143 în topul Global Firepower.

Pe primele trei poziții se află SUA, Rusia și China, urmate de India și Coreea de Sud. România se poziționează pe locul 47, iar Ucraina, aflată în plin război cu Federația Rusă, este a 18-a în listă.

De menționat este autorul topului ține în secret formula și criteriile potrivit cărora face evaluarea. Se cunoaște că este vorba despre analizarea unor aspecte precum capacitățile financiare sau numărul de unități militare, capacități logistice sau geografice, însă Puchek afirmă că aceasta sunt individuale pentru fiecare stat. Experții nu au verificat vreodată veridicitatea informațiilor pe care le invocă.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata