Liderul separatist Krasnoselski schimbă macazul! După ce a spus că vaccinul vine de la OMS, astăzi îi mulțumește României

0 152

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunţat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin AstraZeneca însă, Krasnoselski spune că vaccinul este oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deşi preparatul a fost donat de România, iar odată ajuns la Chişinău, autorităţile moldovene au decis să ofere şi Tiraspolului 1.810  doze de vaccin. Totodată, Krasnoselski a anunţat că, în timpul apropiat, Tiraspolul va primi din partea Rusiei 30.000 de doze de vaccin Sputnik V, iar în perspectivă – încă 40.000 de doze.

„Săptămâna viitoare așteptăm ca în republică să ajungă 1.810 doze de vaccin AstraZeneca. Este vorba de un ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Îi vom vaccina în primul rând pe doritorii din sistemul medical, pe profesori, militari și pensionari”, a scris Krasnoselski pe pagina sa de Telegram.

A doua zi de la declarație, Krasnoselski a recunoscut însă că a mințit. ”Îmi exprim recunoștința părții române și tuturor partenerilor internaționali”.

”Primul vaccin din Transnistria va fi AstraZeneca, furnizat de România. Astăzi, se așteaptă să sosească un lot de medicamente în cantitate de 1.810 doze”, a declarat astăzi liderul separatist, Vadim Krasnoselski, pe canalul său de Telegram

Krasnoselski a amintit şi despre donaţia de vaccinuri din partea Rusiei despre care se discută încă de la începutul anului.

„În ceea ce privește vaccinul rusesc Sputnnik-V, avem o înțelegere pentru livrarea a 30 de mii de doze, iar în perspectivă – a încă 40 de mii. Transnistria este gata și să cumpere vaccinul, dar în acest moment Federaţia Rusă are angajamentele asumate anterior și deocamdată cererea depășește capacitatea de producție”, mai scrie Vadim Krasnoselski.

Ministerul Sănătății a anunțat că 1.800 de doze de vaccin AstraZeneca – din cele 21.600 de doze donate de România Republicii Moldova  vor ajunge astăzi în regiunea transnistreană.

Chiar dacă numărul de îmbolnăviri crește în ultimul timp, administrația de la Tiraspol a permis organizarea festivalului Mărțișor. A fost permisă organizarea de concerte și întâlniri atât în spații deschise, cât și în încăperi, cu păstrarea normelor sanitare. Iar structurile de forță au primit indicații să înceapă pregătirea pentru parada militară din 9 mai, când în Rusia este sărbătorită Ziua Victoriei în cel de al doilea război mondial.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata