Ministrul britanic al Apărării numește Rusia „amenințarea numărul unu”

0 136

Navele rusești apar în mod regulat în largul coastelor Marii Britanii, iar în 2020 un submarin rusesc a fost observat în Marea Irlandei, ceea ce nu s-a întâmplat de mult timp sau chiar niciodată, a spus Wallace. Rusia este „amenințarea numărul unu” pentru Marea Britanie, a declarat sâmbătă, 22 mai, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, pentru The Telegraph.

Oficialul britanic susține că submarinele rusești deseori „vizitează” întreaga coastă a Regatului Unit, iar navele rusești „se află în mod regulat” în apele britanice. În 2020, au fost văzute 26 de nave rusești și un submarin, iar din 2013 au existat 150 de astfel de incidente, a explicat Wallace.

De obicei, navele rusești intră în Canalul Mânecii sau în Marea Nordului, dar la sfârșitul anului 2020, pentru prima dată după foarte mult timp – poate pentru prima dată – un submarin rusesc a fost observat în Marea Irlandei, a declarat șeful Ministerului britanic al Apărării. Britanicii au încercat să obțină detensionarea situației în diferite moduri, dar în acest moment este dificil, a afirmat el, amintind că aceasta este „o țară care a ucis oameni în Salisbury”.

Otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei sale

În martie 2018, fostul spion GRU Serghei Skripal și fiica sa Julia au fost otrăviți în Salisbury, Anglia.

Sursa: dw.com

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata