„N-am când să beau Kvint”. Tiraspolul l-a așteptat disperat pe Kozak. Ignatiev, trimis să răzbată la Moscova

0 154

Cu o zi înainte de vizita lui Dmitri Kozak, pe un canal de Telegram, a apărut informația precum că așa-zisul ministru de Externe din Transnistria, Vitali Ignatiev, toată ziua a stat pe linie cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, cu speranța că diplomatul va reuși să-i organizeze o discuție cu șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a Federației Ruse sau, pe scurt, „omul lui Vladimir Putin”. Ce ar fi răspuns însă Dmitri Kozak?

Potrivit canalului de Telegram cu link inserat, Dmitri Kozak a refuzat vreo discuție, motivând că el nu are când „să bea cognac Kvint și să mănânce caviar AquaTirovsk”. Astfel nu a avut loc „vizita anului” pe care miza pretinsa administrație de la Tiraspol.

 „Comportamentul lui Kozak, în Transnistria, a fost interpretat ca un semn rău. Se pare că există probleme de neîncredere față de regiune”, scrie pe canalul de Telegram.

A doua zi Dmitri Kozak, pe data de 11 august curent, odată sosit la Chișinău, s-a întâlnit în primul rând cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după care cu socialistul Igor Dodon și comunistul Vladimir Voronin, deputații BECS. După prima discuția, a făcut declarații de presă.

Pe același canal de Telegram, seara, s-a scris că, realizând că Tiraspolul va suferi un fiasco complet în legătură cu vizita lui Dmitri Kozak, Vitali Ignatiev, adică așa-zisul ministru de Externe, a fost trimis în grabă la Moscova. „Pentru filare. Se zvonește că, în această toamnă, Vladimir Putin o așteaptă pe Maia Sandu la Kremlin pentru a examina soarta schemelor transnistrene”.

Amintim că, în timpul interviurilor comune acordate presei ieri, Dmitri Kozak a declarat că „soluționarea conflictului transnistrean este treaba internă a Republicii Moldova”. „Rusia este gata să ofere asistență pentru ca dvs. (Moldova și Transnistria) să ajungeți la un acord, nu mai mult. La fel cum a fost până acum. Nu suntem pregătiți să înaintăm propriile condiții de reglementare a conflictului – acesta nu este al nostru, acesta este treaba voastră internă”, a punctat șeful adjunct al administrației prezidențiale.

Anterior, Tiraspolul se plângea pe un blocaj din partea Republicii Moldova și Ucrainei privind mașinile cu numere de înmatriculare transnistrene, în contextul în care proprietarii trebuie să le înregistreze cu numere neutre, dacă vor să traverseze frontiere, dar și pe faptul că negocierile ar stagna tot din cauza Chișinăului. Maia Sandu l-ar fi asigurat pe Kozak că nu va avea loc niciun fel de blocaj.

sursa: realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata