Navalnîi cere liderilor occidentali și Facebook să „zdrobească propaganda lui Putin”

0 70

Opozantul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi a îndemnat joi giganţii occidentali din domeniul tehnologiei să deschidă un „front al informaţiei” prin intermediul unor campanii publicitare menite să ajungă la ruşi.

„Îi îndemn pe preşedintele SUA (Joe Biden), pe (premierul britanic) Boris Johnson, Comisia Europeană, pe (preşedinta Comisiei Europene) Ursula von der Leyen, pe (fondatorul Facebook) Mark Zuckerberg să găsească foarte urgent o soluţie pentru a zdrobi propaganda lui Putin, utilizând oportunităţile publicităţii de pe reţelele sociale”, a scris Navalnîi pe Twitter, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Avem nevoie de publicitate. De multă publicitate”, a adăugat Navalnîi.

Criticând recentele sondaje potrivit cărora susţinerea pentru preşedintele Vladimir Putin a crescut de la începutul ofensivei în Ucraina, el a dat asigurări că este vorba de „o minciună”.

„Combinaţia dintre propaganda cu adevărat nebună pe toate posturile, 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7, blocarea mass-media independente şi a site-urilor îşi face încet treaba. Adevărul este că majoritatea cetăţenilor ruşi au o idee complet deformată despre ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a adăugat Navalnîi.

Twitter, Instagram şi majoritatea publicațiilor independente au fost blocate de autorităţile ruse de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata