Premierul eston consideră Rusia cea mai mare amenințare a NATO

0 312

Premierul eston, Kaya Kallas, a cerut NATO să își consolideze „poziția de descurajare și apărare”. În opinia sa, Rusia continuă să fie cea mai mare amenințare la adresa alianței. Dna Kallas a vorbit cu reporterii înaintea summitului NATO, care a început luni, 14 iunie, la Bruxelles.

Primul ministru eston a numit „apărarea colectivă” cea mai importantă sarcină a alianței. „Pentru a asigura acest lucru, NATO trebuie să se adapteze la un mediu de securitate din ce în ce mai complex. Este în interesul nostru să reafirmăm unitatea alianței și să asigurăm o înțelegere comună de către aliați a amenințărilor cu care se confruntă NATO. Rusia continuă să fie cea mai mare amenințare la adresa NATO ”, a declarat Kaya Kallas.

Potrivit prim-ministrului eston, NATO trebuie să continue să își consolideze „poziția de descurajare și apărare”, iar acest lucru, în cuvintele ei, va necesita „atât resurse, cât și noi soluții”. Printre provocările cu care se confruntă alianța, ea a numit, în special, terorismul. „Vigilența este necesară în ceea ce privește comportamentul Chinei și este, de asemenea, necesar să se ajungă la un acord asupra modului de a acționa în legătură cu problemele care decurg din noile tehnologii”, a spus Kallas.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța își va construi potențialul militar pentru a contracara „agresiunea rusă”. NATO a implementat „cea mai mare consolidare a apărării colective de la sfârșitul Războiului Rece” și va continua să consolideze apărarea, a spus el. Noua strategie a NATO intenționează să ia în considerare „politica agresivă” a Rusiei și provocările din China.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata