Primele tancuri americane Abrams au ajuns în Ucraina. Cum vor fi folosite

0 96

Primele tancuri americane Abrams au sosit în Ucraina, a anunţat luni preşedintele Volodimir Zelenski, salutând o „veste bună”, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Tancurile „Abrams sunt deja în Ucraina şi se pregătesc să ne întărească brigăzile”, a precizat Zelenski pe Telegram, fără a oferi alte detalii.

Livrarea acestor tancuri către Kiev a fost anunţată săptămâna trecută de preşedintele american Joe Biden în timpul unei vizite la Casa Alba a preşedintelui Zelenski, care a solicitat un sprijin militar suplimentar în plină contraofensivă ucraineană pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

„Săptămâna viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams”, a declarat liderul democrat la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui ucrainean, care a efectuat a doua vizită la Washington de la invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022.

Preşedintele Biden a anunţat, de asemenea, că a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, estimat de Pentagon la aproximativ 325 de milioane de dolari.

Statele Unite au promis în total Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams, echipate cu muniţie cu uraniu sărăcit de 120 de mm, eficiente împotriva tancurilor şi vehiculelor blindate. Cu toate acestea, ele sunt controversate din cauza riscurilor toxice pentru militari şi populaţie.

Șeful spionajului ucrainean, despre cum vor fi folosite tancurile Abrams

Kirilo Budanov, șeful Direcției principale de informații din Ucraina, a declarat pentru „The War Zone„ că Ucraina va folosi tancurile Abrams pentru operațiuni de străpungere atent planificate.

Budanov a declarat că în prezent, pe câmpul de luptă, utilizarea vehiculelor blindate pe aproape toate fronturile majore este redusă la minimum, iar asta din pricina câmpurilor minate, care reprezintă o problemă pentru vehiculele cu șenile, dar și a numărului mare de drone kamikaze care pot lovi aceste echipamente.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata