Putin amenință Occidentul! Prețul petrolului va ajunge la cer, dacă vor fi limitate livrările

0 107

Occidentul calcă pe aceiași greblă în cazul petrolului, la fel ca și cu gazul, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin în cadrul vizitei avută la Teheran, scrie tass.ru.

Prețurile petrolului vor crește vertiginos dacă vor fi impuse restricții asupra livrărilor din Rusia, a declarat președintele rus Vladimir Putin reporterilor în urma summitului de marți de la Teheran.

„Acum auzim tot felul de idei false despre limitarea volumului petrolului rusesc, limitarea prețului petrolului rusesc. Este același lucru care se întâmplă cu gazul”, a spus Putin.

El și-a exprimat nedumerirea că astfel de propuneri sunt făcute de „oameni cu studii superioare”. „Rezultatul va fi același [ca și în cazul gazului] – creșterea prețurilor. Prețul petrolului va crește vertiginos”, a subliniat președintele.

Totodată, și oficialii de la Casa Albă se tem că o nouă rundă de sancţiuni europene, menite să reducă fluxul de petrol rusesc până la sfârşitul anului, ar putea duce la o nouă creştere a preţurilor la energie, lovindu-i pe consumatorii deja asediaţi şi aruncând Statele Unite şi alte economii într-o contracţie severă, relatează The News York Times.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata