Rusia desfăşoară exerciţii în Marea Neagră, care coincid cu prezenţa în regiune a două nave ale US Navy

0 90

Flota rusă din Marea Neagră a efectuat marţi exerciţii de apărare a bazelor sale navale împotriva unui atac aerian inamic şi a exersat distrugerea unor ţinte inamice, exerciţii care coincid cu prezenţa a două nave de război americane în zonă, relatează agenţiile de presă EFE, Reuters şi Interfax, citând un comunicat al Ministerului Apărării rus.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat luni că forţele ruse ar putea observa nava de comandă şi control a Flotei a 6-a americane, USS Mount Whitney, care a intrat în Marea Neagră ”prin binoclu sau prin… cătarea sistemului lor de apărare”, denunţând activitatea NATO în apropierea frontierelor Rusiei.

Flota rusă din Marea Neagră a declarat marţi că navele sale au reperat şi distrus ţinte inamice, iar sistemele sale de apărare aeriană au fost plasate în stare de alertă la bazele sale din Novorossiisk şi Crimeea (anexată), a relatat agenţia de presă Interfax.

”Acestea au distrus ţinte aeriene ale unui inamic imaginar cu tiruri de rachete antiaeriene şi de artilerie”, se menţionează într-un comunicat.

Conform aceluiaşi comunicat, citat de RIA Novosti, sisteme mobile de rachete antinavale de tipul „Bal” şi „Bastion”, instalate pe coasta Crimeii, au distrus o grupare de nave de suprafaţă a unui inamic convenţional, al cărui rol a fost executat de vase ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Rusia a avertizat anterior ţările occidentale împotriva trimiterii de nave de război în Marea Neagră şi apropierii acestora de coasta Crimeii, peninsulă pe care a anexat-o de la Ucraina în 2014. Rusia consideră Crimeea parte a teritoriului său, cu toate că peninsula este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei.

US Navy a anunţat luni că nava USS Mount Whitney a ajuns la Istanbul şi se va alătura în curând altor nave în Marea Neagră.

Detalii, AICI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata