Rusia va expulza mai mulţi angajați ai ambasadei SUA la Moscova

0 180

Rusia a anunțat că va expulza mai mulţi angajați ai ambasadei americane la Moscova, pe fondul deteriorării relațiilor cu Washingtonul. Aceștia vor trebui să părăsească țara până pe 31 ianuarie.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat ieri că personalul ambasadei americane care se află la Moscova de mai bine de trei ani va trebui să plece până la sfârșitul lunii viitoare.

Decizia Moscovei vine după ce ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat săptămâna trecută că 27 de diplomați ruși vor trebui să plece până pe 30 ianuarie, urmați de un număr egal până pe 30 iunie, deoarece vizele nu le-au fost prelungite. El a spus că refuzul Washingtonului de a prelungi vizele a fost echivalat cu expulzarea diplomaților.

„Noi intenționăm să răspundem în mod corespunzător”, a spus Zaharova. „Înainte de 1 iulie, anul viitor, cu excepția cazului în care Washingtonul renunță la regula de trei ani și la compromisuri, mai mulți diplomați (americani) vor pleca în număr proporțional cu numărul de ruși anunțat de Departamentul de Stat”, a spus ea.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata