Tiraspolul se pregătește de parada militară din 9 mai, în pofida pandemiei

0 162

La Tiraspol, în pofida pandemiei, pregătirile pentru parada militară din 9 mai sunt în toi. Acest eveniment a fost discutat încă de la jumătatea lunii aprilie, iar primele repetiții au avut loc vineri, înainte de sărbătorile pascale. Peste 800 de militari vor lua parte la paradă, scrie așa zisul minister al apărării din regiunea separatistă.

Autorităților separatiste au anunțat că parada va avea loc , în ciuda pandemiei, deoarece numărul cazurilor de coronavirus din regiune este în scădere. La paradă vor participa diverse unități ale instituțiilor de forță (reprezentanți ai așa-numitei armate transnistrene) unități de cazaci, precum și copii și tineri care învață la Școala Suvorov din Tiraspol.  Militarii ruși din Grupul Operativ al Armatei Ruse, staționați în regiunea transnistreană a Moldovei, participă în mod tradițional la paradele de la Tiraspol, în timp ce drapelul rusesc este arborat lângă drapelul regiunii separatiste.

 

 

Educația militară în rândul copiilor și adolescenților este promovată și încurajată în mod activ în regiunea susținută de Rusia. Există chiar și campanii speciale de propagandă în acest scop.

Iată cum sunt caracterizaţi asemnea studenți în comunicatele de presă ale așa-numitului  minister al apărării al regiunii transnistrene:

„Sunt student în anul I la Institutul Militar și aceasta este prima mea paradă. Sunt foarte îngrijorat, deoarece mi s-a încredințat să port standardul celui de-al 4-lea front ucrainean. Acolo au luptat doi dintre străbunicii mei și au fost decorați cu Ordinul Războiului Patriotic de gradul I”, a împărtășit cadetul institutului militar.

 

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata