Un nou FAKE creat de mașinăria de propagandă a PSRM! A scos din context o declarație din 2017 și o prezintă drept prioritatea unui consilier prezidențial

0 198

Un nou FAKE creat de mașinăria de propagandă a PSRM a împânzit internetul. O declarație din noiembrie 2017 într-o discuție la subiectul ”Cum se poate elimina violența împotriva copiilor, minorilor și a femeilor?”, făcută în calitate de director al centrului ”La Strada”, a fost trunchiată și prezentată drept ”prioritatea zero” a consilierului prezidențial pentru securitate, Ana Revenco.

Cei care au creat acest fake, nu  s-au obosit să asculte o emisiune întreagă de la Radio Europa Liberă din data de 26 noiembrie 2017 pentru a tăia de acolo exact șapte secunde. Ana Revenco era invitată în calitate de director al Centrului ”La Strada”, organizație care se ocupă de asigurarea şi promovarea protecţiei drepturilor şi intereselor legale ale beneficiarilor săi – categoriile social vulnerabile – la toate nivelele: individual, legislativ şi executiv.

Declarația Anei Revenco a fost tăiată din context și plasată pe youtube astăzi, 26 ianuarie 2021. A fost apoi preluată, și răspândită de toate site-urile anonime care lucrează pentru Igor Dodon și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Mașinăria de propagandă a PSRM a titrat la unison:

HALUCINANT! Educația sexuală este o măsură urgentă pentru R.Moldova, spune consiliera Maiei Sandu pe Securitate și Apărare VIDEO

VIDEO Consiliera Maiei Sandu propune rezolvarea problemelor de Securitate și Apărare Națională prin educație sexuală

Consiliera Maiei Sandu pe Securitate și Apărare, întrebată despre prioritatea zero: Educația sexuală

STOP CADRU: Consiliera Maiei Sandu pe Apărare spune ce priorități are. N-o să-ți vină să crezi

Aceste site-uri anonime lucrează demult cot la cot pentru liderul PSRM Igor Dodon. Disinfo a scris mai devreme despre numeroase site-uri care l-au denigrat pe Igor Dodon pe vremea lui Plahotniuc care și-au schimbat strategia după plecarea fostului lider al democraților. Totuşi respectivele portaluri și-au păstrat aceleaşi instrumentele și folosesc acum arsenalul de falsuri și manipulări împotriva rivalilor,  lăudând-ul constant pe Dodon.

Potrivit WatchDog.md, există o  similitudine importantă între aceste portaluri: „Dacă până în iunie 2019, toate au lucrat la crearea imaginii lui Vlad Plahotniuc, iar Dodon era numit „trădător” sau „om al Kremlinului”, după plecarea lui Plahotniuc din țară, vara trecută, aceste portaluri au început să-l ridice în slăvi pe Igor Dodon”.

Astfel, tranziția presei de buzunar a lui Plahotniuc sub controlul președintelui a făcut posibilă fabricarea unui număr impunător de falsuri, îndreptate împotriva rivalilor politici ai lui Dodon. Dacă până  nu demult era imposibilă identificarea cu exactitate a portalurilor anonime care şi-au făcut loc în mediul online din Moldova, acum putem afirma că sunt mai mult de zece. Nimeni nu este responsabil pentru conținutul publicat  acolo, însă  un lucru este cert: acestea sunt extrem de toxice fabricând cu regularitate ştiri false.

Mai jos vedeţi listă completă a portalurilor online, anonime, care funcţionează în interesul lui Igor Dodon și al PSRM:

 • today.md
 • telegraph.md
 • evenimentul.md
 • subiectulzilei.md
 • breakingnews.md
 • hotnews.md
 • politics.md
 • democracy.md
 • stiridinmoldova.md
 • moldova24.info
 • 24h.md
 • actualitati.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata