FAKE ALERT! Dodon și poveștile de groază, înainte de alegeri: „Va începe persecutarea dură a oponenților politici”

0 206

Victoria partidelor de dreapta în alegerile parlamentare anticipate se poate transforma în proteste în masă. Acest lucru a fost menționat la 1 iunie în emisiunea de la Ren TV de către președintele socialiștilor, Igor Dodon. „Nu există un stat legal pentru ei”, a adăugat liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), amenințând că va destabiliza complet situația din țară.

Judecând după frecvența falsurilor distribuite de socialiști în timpul campaniei electorale,  dezmințite de altfel, de redacția disinfo.md, acestea au devenit parte a campaniei electorale a blocului socialist comunist.

Vladimir Voronin, președintele PCRM, a fost primul care a lansat avalanșa de falsuri. A doua zi după înregistrarea la CEC a blocului, a început să vorbească despre „copiii negri”. Voronin a declarat că, dacă forțele politice proeuropene vor câștiga alegerile parlamentare din Republica Moldova, „soldații NATO vor veni în țară” și după ei vor veni în țară „jandarmi români”.

Un adversar înflăcărat de mulți ani, iar acum partener în blocul Voronin, nici Igor Dodon nu cedează în manipulare și falsuri. Marți, el a declarat postului REN TV că cel mai rău scenariu politic pentru Republica Moldova ar fi dacă partidele de dreapta ar obține controlul parlamentului și guvernului.

„Aceast lucru va însemna suspendarea tuturor programelor sociale, probleme cu exporturile, deoarece ei (forțele de dreapta) vor renunța la statutul de observator în Uniunea Euroasiatică și va începe persecuția dură a agenților economici. Nu combaterea corupției, ci persecutarea oponenților politici”, a amenințat Dodon.

Potrivit socialistului, această situație îi va forța pe oameni să iasă în stradă. „Nu exclud că vor fi proteste în masă. Și acestea  nu vor fi organizate de forțele de dreapta. Oamenii vor ieși pur și simplu„, a spus el.

În timp ce anterior, socialiștii i-au acuzat pe partenerii externi că ar fi intervenit în procesul electoral și posibila fraudă în alegerile parlamentare din 11 iulie, acum narațiunea s-a schimbat. Aceștia privesc deja spre viitor și avertizează ce se va întâmpla cu țara dacă partidele de dreapta câștigă.

Forțele politice de dreapta, potrivit lui Dodon, vor genera probleme la nivel de  politică externă și la instaurarea unui „regim totalitar” în Republica Moldova. ” După ce vor primi parlamentul și guvernul, vor transforma Moldova într-un pion al Occidentului împotriva Rusiei, iar în interiorul țării va exista o destabilizare completă. Vom avea probleme sociale și economice, naționalismul va începe, problemele cu regiunile – acesta este pericolul venirii dreptei la putere. Moldova va deveni carne de tun, ceea ce nu pare rău să folosească împotriva Rusiei, precum Ucraina„, a dat asigurări socialistul.

Cuvintele lui Dodon sunt o narațiune pro-Kremlin recurentă, an de an, în ajun de alegeri, fie prezidențiale, fie parlamentare. PSRM și adepții săi promovează în mod regulat și persistent ideea destabilizării situației din țară în cazul în care nu câștigă. Astfel de declarații nu sunt susținute de nicio dovadă, fiind concepute pentru a manipula electoratul.

Scopul acestei narațiuni este de a discredita partidele pro-europene și partenerii occidentali ai țării. Uitați-vă aici la un caz similar, care afirmă că Occidentul a intervenit în afacerile interne ale Republicii Moldova pentru a o ajuta pe Maia Sandu să câștige alegerile prezidențiale. Iată un caz în care se presupune că Maia Sandu a câștigat prin fraudarea alegerilor și se presupune că este vorba despre Occident.

În ceea ce privește poziția UE cu privire la viitoarele alegeri parlamentare, șeful delegației UE în Moldova, Peter Michalko, a declarat într-un interviu recent că componența următorului parlament „va fi determinată de cetățenii Republicii Moldova printr-un vot popular deschis și onest”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata